L’arquitecte Julián Call guanya el concurs de l’Estadi Nacional d’Andorra

El Consell de Ministres ha acordat declarar guanyador del concurs per a la redacció del projecte i l’adreça de les obres de l’Estadi Nacional l’arquitecte. Julián Call Reig

El jurat ha valorat per assentiment la proposta de Call, amb el títol de “Estadi Nacional a tres bandes”, com la millor entre les vint-i-dues dues que optaven al concurs nacional.en el veredicte s’ha valorat especialment l’adequació al programa funcional i el concepte arquitectònic, la disposició de les graderies, la cobertura parcial de les mateixes en una primera fase, el respecte de les entrades i sortides dels pavellons, la racionalitat dels sistemes constructius ja la vegada l’austeritat de conjunt i l’acurada valoració dels aspectes mediambientals i la sostenibilitat de l’equipamiento.el jurat també ha concedit el segon premi, dotat amb 12.000 euros, a l’arquitecte Pedro Espuga i el tercer, amb una dotació de 6.000 euros, a Marc Monegal.el Ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha presidit el jurat que completaven el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, i representants dels departaments d’Ordenament del Territori, Esports i Intervenció, de les federacions de rugbi i futbol , del Comú d’Andorra la Vella i del Col·legi oficial d’Arquitectos.el arquitecte ha proposat per al nou estadi un edifici baix, que no vulgui competir en altura amb els edificis esportius que ho envolten i que augmenti la sensació d’espai. El projecte cobreix el carrer de servei que separa el camp dels dos pavellons esportius, com a estratègia per aconseguir situar les graderies de tribuna cap a llevant, una decisió que redueix l’altura dels dos edificis esportius en una quatre metres.Aquesta mateixa plataforma de cubrimiento és el gran pont-plaça sobre el riu Valira i l’accés natural del públic des de l’avinguda Salou. Des d’aquesta cota baixen sis nivells de graderies fins al terreny de joc, situant 3.000 espectadors en una primera fase.Les façanes principals de l’Estadi estan els dos gols nord i sud, i es recolzen sobre la gran plataforma d’accés. Seran de vidre translúcido i ocupen un espessor d’un metre permetent situar en el seu interior unes graderies retràctils que possibiliten ampliar l’aforament de l’Estadi en 1.850 persones més, fent un total de 4.850 espectadors asseguts entre les dues fases.la imatge del nou estadi es mostra com una caixa lluminosa, on es pot projectar imatges i text amb tecnologia LED, amb la coberta separada per una franja d’un metro.el pressupost total de la primera fase és de 3,5 milions d’euros, dos dels quals són aportats. El guanyador del concurs disposarà d’un termini de quatre mesos per a la redacció del projecte.

Font:

Mundo Andorra

Buscador