El comú busca fer del poble peu de pistes

La corporació ha encarregat un estudi per intentar “atansar l’estació” al nucli i dotar de més dinamisme la parròquia

El comú de Canillo està treballant per dotar de més dinamisme la parròquia i “atansar l’estació al poble”.

 

Així ho va explicar ahir el cònsol major, Josep Mandicó, que va avançar que s’ha encarregat un estudi que haurà de determinar quina és la millor fórmula per aconseguir l’objectiu. De la seva banda, el cònsol menor, David Palmitjavila, va afegir que es vol intentar crear més sinergies entre les diferents activitats que es poden fer al poble i l’oferta que es pot trobar a l’estació, tant a l’estiu com a l’hivern. “La idea és situar Canillo com a peu de pistes, ja que ara es veu més com una zona residencial. Volem tornar a donar-li aquest caràcter que s’ha volgut tenir amb el fet de comptar amb el telecabina al poble. Que sigui peu de pistes tant a l’estiu com a l’hivern”, va remarcar Palmitjavila.

    La proposta es va donar a conèixer en el marc de la inauguració de la plaça i l’aparcament del Prat del Riu (que es va posar en funcionament durant el mes de desembre passat). En aquest sentit, Mandicó va indicar que un cop acabada l’obra, “cal optimitzar-la al màxim”, i en el parlament que va oferir davant dels ciutadans va assegurar que s’organitzaran el màxim d’activitats possibles per donar vida a la nova plaça. D’altra banda, i pel que fa a les 180 places d’aparcament, el cònsol major va manifestar que l’objectiu és “omplir-les”. Per aconseguir-ho ja s’han començat a fer promocions entre els residents i s’espera que gràcies a l’estudi que s’ha encarregat, també es pugui millorar l’afluència de turistes.

    El nou equipament de què disposa la parròquia ha tingut un cost de 5,3 milions d’euros, una xifra que va considerar “elevada”, però que va remarcar que es va adjudicar en un moment en què la situació econòmica no era tan complicada “i va considerar que es podia assumir, encara que amb el pas del temps ens vam adonar que costaria una mica més”. A més, va recordar que ha estat una obra “complexa” de realitzar per la proximitat del riu, però que “estem contents de com ha quedat”.

    Pel que fa a la plaça, disposa d’una zona de jocs infantils i d’una arbreda. La inauguració, que va comptar amb la benedicció per part de mossèn Ramon Rossell, va acabar amb el repartiment dels premis Florim la parròquia, pels guarniments florals de balcons i finestrals. Finalment es va servir un aperitiu i hi va haver una ballada de sardanes.

Font:

Diari d’Andorra

Buscador