MoraBanc inverteix cent milions a Colonial

Amura Capital, Sicav de MoraBanc, entra a l’accionariat de la societat immobiliària espanyola

La façana exterior de la seu central de Morabanc.

Amura Capital, la societat d’inversió de capital variable (Sicav) que actua de capçalera de les inversions en real assets del grup MoraBanc, avança en el procés objectiu d’invertir 100 milions d’euros a la societat immobiliària Colonial

 

Després que aquesta va aprovar ahir, a la junta general extraordinària d’accionistes celebrada a Barcelona, una ampliació de capital de 1.000 milions d’euros destinats a reestructurar el deute i recapitalitzar la societat. A més d’Amura Capital, es va aprovar també l’entrada a l’accionariat del grup Villar Mir i del grup Santo Domingo.

    Segons va indicar ahir MoraBanc en un comunicat de premsa, aquests compromisos d’inversió estan subjectes al compliment de determinades condicions, com ara el preu d’emissió de les noves accions (inferior a 0,5 euros per acció); la desvinculació d’Asentia; el refinançament del préstec sindicat de 1.800 milions i la venda d’un màxim del 20% de la participació a Société Foncière Lyonnaise (SFL).

    La inversió a Colonial mitjançant Amura Capital s’emmarca dins de l’estratègia de MoraBanc de presentació de nous productes i vehicles d’inversió als seus clients de banca privada, que permetin incorporar actius no financers a les carteres i que tinguin present la diversificació i la liquiditat. Es tracta d’operacions basades en l’economia real, que aposten per projectes concrets que amplien la tipologia d’inversió i l’àmbit geogràfic. Aquestes inversions es realitzen conjuntament entre els socis del Grup MoraBanc i els seus clients, que hi accedeixen en les mateixes condicions, s’indica en el comunicat.

    MoraBanc valora aquesta operació com una oportunitat d’inversió per a clients amb objectius a llarg termini, que comptarà amb la liquiditat a borsa d’una companyia gran i poc endeutada com a resultat d’aquest exercici de recapitalització. Es preveu que Colonial aconseguirà reduir el seu palanquejament financer a un loan to value objectiu del 40-45%, a la mitjana del mercat europeu. S’espera una revaloració de les accions via augment del valor dels immobles. Aquesta revaloració podria ser elevada si en el futur, a Espanya, s’arriben a utilitzar taxes de descompte semblants a la mitjana europea.