Saboya anuncia que el CDI amb Espanya es tancarà “entre el juny i el juliol”

Saboya anuncia que Madrid ja ha rebut una primera proposta escrita perquè sigui analitzada

El conveni per evitar la doble imposició (CDI) amb Espanya se signarà a l’estiu.

 

Aquest és el calendari amb què treballa el Govern i que ahir va anunciar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, preguntat pels periodistes respecte a la data de tancament de les negociacions entre els dos països. “Els dos estats volem culminar el conveni entre juny i juliol. Hi ha un punt de prudència en la data límit, però la voluntat [de tancar-ho a l’estiu] és compartida”, va dir el titular de la cartera d’Exteriors. La negociació es troba en aquests moments en fase d’intercanvi de textos entre els dos països, després d’haver-se donat per acabat el treball d’anàlisi tècnica realitzat pels responsables dels respectius executius.

    Saboya va anunciar que el Govern ja ha enviat un primer text complet del conveni de no doble imposició perquè sigui analitzat pels tècnics de l’executiu espa­nyol. Ara ha de ser el govern de Madrid qui enviï la seva proposta de text complet perquè sigui analitzat per l’executiu andorrà.

    Que es confirmi la data juny-juliol per a la signatura del conveni dependrà, va assenyalar el ministre d’Afers Exteriors, dels equips de fiscalitat i dels aspectes relatius a la fiscalitat sobre l’estalvi i els convenis bilaterals. “Els equips estan sotmesos a una càr­rega de treball molt important”, va indicar Saboya, matisant que “de moment estem a temps” per rubricar-lo a l’estiu.

    Un cop se signi el CDI amb Espanya i rubricat ja fa uns mesos el negociat amb França, els plans del Govern passen per ampliar la xarxa d’acords amb altres estats de la Unió Europea.