L’edifici The Cloud guanya espai

El projecte definitiu posa en valor el soterrani, on s’ubicarà un auditori i un aparcament, i es defineix una zona adjacent per a vianants

El projecte The Cloud, l’edifici emblemàtic d’Andorra Telecom, guanyarà més de 5.000 metres quadrats d’espai que s’uniran als 10.000 previstos inicialment. A una gran plaça que envoltarà l’immoble i a un pas semisoterrat que unirà els carrers adjacents que es reconvertiran en zona exclusiva per a vianants, s’afegiran un auditori amb capacitat per a 376 persones i un aparcament amb 35 places al soterrani. Els canvis els van presentar ahir el ministre de Telecomunicacions i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobe, i el director general de l’operadora, Jordi Nadal, que van estar acompanyats del director i l’arquitecte del projecte, Cerni Areny i Gerard Arias.
Segons va assenyalar Nadal, en el moment que l’edifici estigui a ple rendiment i amb tots els espais ocupats es preveu que es pugui donar feina a unes 300 persones. A aquestes s’afegiran uns 150 treballadors d’Andorra Telecom que ocuparan l’espai reservat per a l’operadora. Mentre durin les obres de desconstrucció de l’actual seu i de construcció de The Cloud, l’agència comercial es traslladarà, a partir del 19 de setembre, de l’avinguda Meritxell a unes oficines al carrer Prat de la Creu, número 2, prop de la Rotonda. Es preveu que a les obres treballin 330 persones.

Cost final de 34 milions
L’edifici The Cloud, incloent l’enderrocament de l’antiga caserna dels bombers i de l’actual seu d’Andorra Telecom, la construcció de l’edifici i dels espais interiors, a més del soterrani i la zona exterior, tindrà un cost total de 34 milions d’euros. Tres més dels 31 previstos inicialment.
Quant al calendari, Andorra Telecom preveu obrir el desembre del 2018 la plaça que donarà a l’avinguda Meritxell i l’agència comercial. La totalitat de l’espai (zones comercials, oficina i la resta de la plaça) estarà en servei el juliol del 2019. Respecte a les obres, a final d’aquest mes començarà la desconstrucció dels elements no estructurals de l’edifici d’Andorra Telecom. Uns treballs que s’allargaran fins al març del 2017. La desconstrucció de l’estructura de l’edifici i la construcció de The Cloud s’allargarà dos anys, del març del 2017 al març del 2019. Aquesta fase de l’obra, la tercera, conviurà amb la quarta, la realització dels acabats i de l’interior de l’immoble, que començarà el gener del 2019 i acabarà el juliol d’aquell any.

Més espai per al ciutadà
Durant la presentació del projecte definitiu, Alcobé i Nadal van destacar l’espai que s’ha guanyat per al ciutadà. Concretament 6.653 metres quadrats de la gran plaça exterior de l’edifici The Cloud, que “serà el petit Times Square d’Andorra”, va assenyalar Alcobé, que hi va afegir que “era necessari revitalitzar una de les zones més emblemàtiques del país, amb un projecte conjunt, integrador i que doni vida i activitat més enllà del contingut de l’edifici”. La zona de pas semisoter­rada que preveu el projecte connectarà l’avinguda Meritxell amb Riberaygua i Travesseres i el car­rer Prada Ramon.
Respecte a l’interior de l’edifici, de 12 plantes, a la baixa s’ubicarà l’agència comercial de l’operadora, que en reservarà quatre per a les seves dependències (10 i 11) i per a un parc tecnològic, una zona de treball i oficines destinades a empreses per desenvolupar productes tecnològics (8 i 9).
L’immoble emblemàtic d’Andorra Telecom s’aixecarà al voltant de l’edifici tècnic de l’operadora, l’únic que es conservarà de l’actual i que és des d’on surten els més de 35.000 fils de fibra òptica que donen servei a tot el país. A les plantes 5, 6 i 7, just per sobre de l’edifici tècnic, s’ubicarà un gran atri o plaça interior, un espai públic pensat per donar la benvinguda al visitants amb elements tecnològics que actuaran com a atracció.
A la darrera planta de l’edifici s’ubicarà una zona gastronòmica panoràmica. A la 3 i 4 hi haurà l’espai cultural i s’han reservat la 5, 6 i 7 en la seva totalitat i una part de la 3 i la 4 (2.000 metres quadrats) per ubicar establiments de marques “insígnia”. Nadal va indicar que “hem parlat amb algunes, però esperen que l’edifici estigui més avançat”.

ELS COMERCIANTS DEMANEN AJUDA
L’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres –alguns dels seus membres estaven convidats a la presentació del projecte– van demanar ajut al Govern i al comú d’Andorra la Vella per poder remodelar i adequar els seus establiments a l’entorn que crearà The Cloud. Admetent que per als comerciants de la zona la ubicació d’aquest edifici “és com si els hagués tocat la Primitiva”, van demanar “dos euros” per poder segellar la butlleta. En breu es reuniran amb la cònsol, Conxita Marsol, i amb Jordi Alcobé per intentar treballar conjuntament i aconseguir finançament.

 

Font:

Diari d’Andorra

 

Buscador