La Cortinada tindrà un pàrquing de noranta places l’hivern del 2018

La corporació d’Ordino, Govern i Andbank van signar ahir el conveni de cessió del dret de superfície al comú per a la construcció d’un aparcament al poble de la Cortinada que hauria d’estar en funcionament abans que comenci la temporada d’hivern de l’any vinent. L’acord estableix que l’entitat bancària cedeix una petita parcel·la, que dona accés a la carretera general, al Govern i aquest cedeix el dret de superfície “de manera gratuïta i indefinida”, va indicar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, d’aquesta i de dues parcel·les més per construir aquesta nova infraestructura “que ens permetrà resoldre un dels grans problemes de la parròquia però també del país”, va indicar Mortés. En total, la superfície dels tres terrenys és de 3.600 metres quadrats; les dues del Govern fan 3.425 metres quadrats i 227 la que fins ahir era d’Andbank. El comú disposarà d’aquests terrenys a principi de juny, que és quan preveu que puguin començar les obres.
Andbank finançarà el cost de l’aparcament més un vial intern, amb rotonda inclosa, que baixarà des de la urbanització de les Massanelles fins a uns terrenys propietat de l’entitat, que un cop acabats els treballs “ja podran construir immediatament”, va dir el cònsol major. El cost de l’operació està valorat en un milió d’euros i serà el comú qui l’exploti, encara que, com va comentar Mortés, “en un principi serà gratuït però està previst que després passi a ser de pagament”. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va ser el responsable de signar el conveni per part de l’executiu i va voler felicitar totes les parts, però va recordar que “cedim el dret de superfície sempre que hi hagi un aparcament, en el moment que canviï el seu ús aleshores caldrà revisar els termes d’aquest acord”. Per Torres, més enllà de la col·laboració amb la parròquia, el benefici surt de la cessió per part d’Andbank d’una parcel·la adjacent a les seves, que són de Casa Rossell, i que tindran accés a la carretera general, “cosa que fins ara només teníem des de les Massanelles”.
Els representants del banc, Josep Maria Cabanes i Josep Xavier Casanovas, van comentar que “fer un aparcament en aquesta zona era una necessitat per a la població” però també que amb el vial intern que hi haurà “les de l’executiu i la nostra parcel·la de sota tindran accés a la carretera general. Tothom ha fet concessions i creiem que és important el que quedarà per a Ordino”.
Les tres parts van reconèixer que les negociacions havien durat un any. “Fa dotze mesos que hi treballem i no diria que han estat complicades però sí llargues”, va dir el cònsol. Torres les va titllar de “dures” i Cabanes va indicar que la principal dificultat havia estat “trobar l’optimització per a tothom”.

 

Fuente:

Diari d’Andorra