El nombre d’alumnes a l’UdA creix un 9%

Es quadruplica la quantitat d’estudiants estrangers que venen a la Universitat d’Andorra

Les matriculacions de nous alumnes a la Universitat d’Andor­ra (UdA) han crescut un 9% aquest curs i ja se superen els 1.200 alumnes entre els 474 que cursen la formació reglada i els 745 de la contínua, segons va informar el seu rector, Miquel Nicolau, en la presentació del 30è curs acadèmic que es va fer ahir a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Nicolau va explicar que enguany les matriculacions han superat totes les expectatives, i que “malgrat que sempre diem que estem al límit del creixement, encara ens sorprenen les dades anuals”. Si s’engloba tota l’oferta de títols de l’UdA, l’increment és del 7,5%, i en el cas dels bàtxelors, del 9,5%.
El rector de l’UdA va destacar que els dos grans objectius per al futur de la Universitat són, per una banda, la mobilitat internacional dels alumnes i per l’altra, el canvi en el pla d’estudis. En el primer punt, Nicolau es va congratular d’haver signat 11 convenis nous amb centres “de tot el món. Ja tenim dos alumnes estudiant a Pequín i per primera vegada cobrim les aspiracions de tots aquells que vulguin estudiar fora”. Per altra banda, l’arribada d’estudiants estrangers multiplica per quatre la de l’any passat i es passa de 7 a 38. “Són joves que venen de països llunyans com ara Brasil, Mèxic o Xile, però també d’Itàlia o França. A més, signarem un acord, el 2018, amb universitats americanes per tal de crear la xarxa de mobilitat iberoamericana”, va avançar.
El canvi en el pla d’estudis serà el següent punt que es vol modificar, perquè a partir del curs vinent ja “començarem amb els plans adaptats al repte de projectes i competències, igual com ja fa l’Escola Andorrana, i en dos o tres anys els tindrem tots adaptats. Serà un model universitari innovador”, va dir. Nicolau va agrair l’esforç que fa el Govern en finançament, ja que l’augment del pressupost aquest curs és del 7% gràcies al programa signat fa dos anys. Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va remarcar que “són els pressupostos més elevats de la història en matèria de recerca”. També s’està contemplant l’opció d’ampliar les instal·lacions, per això, Nicolau va dir que ja s’ha habilitat una planta més de l’edifici de la Universitat i que el 2018 seguiran ocupant nous espais, encara que si segueixen creixent, no descarten “buscar nous emplaçaments, pròxims a la nostra seu”.
Finalment, el cap de Govern, Toni Marí, va ser l’encarregat d’inaugurar el curs universitari i va assegurar que “si no estem al costat de la Universitat, no estem al costat dels reptes de futur que ens venen al davant”.

UN SEMESTRE SENCER EN ANGLÈS EL PRÒXIM ANY
Un dels grans objectius de l’UdA és millorar el nivell d’anglès dels alumnes, per això han decidit fer un semestre sencer en aquesta llengua el 2018. “Ho volem fer per dos raons, per una banda, perquè els alumnes perdin la por i tinguin un bon anglès vehicular que els permeti valdre’s per ells mateixos, i també per poder acollir la mobilitat internacional, ja que és més senzill que vinguin si oferim un semestre en aquesta llengua que no pas en català”, va dir Nicolau. El ministre Jover va afegir que serà un repte per als professors, però és conscient “que la majoria d’ells són vocacionals i no tindran cap problema per posar-se al dia i poder oferir aquest semestre en anglès”. A més, va afegir que des de l’UdA “s’estan fent molts esforços perquè en totes les titulacions reglades hi hagi una proporció d’assignatures en aquest idioma, a més, és perfecte perquè els alumnes viatgin i no només per fer assignatures, sinó per viure, per conèixer món. És un projecte de vida molt enriquidor i segur que serà un èxit”, va assegurar.

Font. Diari d’Andorra