El refugi del Comapedrosa serà eficient energèticament

Refugio Comapedrosa Sorteny
Govern i el comú de la Massana han signat dos convenis per la cessió del terreny de l’edifici i pel manteniment del camí que forma part del Pla sectorial d’infraestructures verdes
El refugi del Comapedrosa es reformarà per millorar-ne les instal·lacions i donar prioritat a l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Així ho han acordat aquest matí la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el cònsol major de la Massana, David Baró, durant la signatura de dos convenis. En el primer documentat s’ha acordat la cessió del terreny del refugi a Govern, per tal de realitzar les millores necessàries. La iniciativa s’emmarca dins la política nacional de desenvolupament sostenible de l’ús dels refugis guardats per reforçar el posicionament del país com a destinació de turisme de muntanya. En aquest sentit, Calvó ha destacat l’èxit de la ruta Coronallacs, recorregut que uneix tots els edificis guardats existents i per la qual ja hi han passat més de 400 excursionistes, xifra que suposa el triple que la temporada anterior.
En segon lloc, Govern i el comú massanenc han signat el conveni referent al Pla sectorial d’infraestructures verdes, per tal de millorar els trams pendents i d’acostar la natura a tota la ciutadania, i en especial al públic familiar. El comú es farà càrrec del tros que pertany a la parròquia, ja que el pla preveu unir el nucli urbà amb la natura a través d’un recorregut ininterromput des de les valls centrals fins a Sorteny.

Font
Diari d'Andorra