Dinar de germanor AGIA

Junta AGIA Andorra 2018

Un any més, amb motiu del dia de Santa Teresa, patrona dels immobiliaris, l’AGIA ha organitzat un nou dinar de germanor convidant a tots els agents immobiliaris del col·legi. L’edició d’enguany, celebrada en l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany, ha aplegat a una cinquantena de col·legiats i ha comptat amb la presència del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

videomapatge esglesia romanica santa coloma

Visita al videomapatge de l’església romànica de Santa Coloma

Tot i que el dinar de germanor ha estat l’esdeveniment principal del dia, un bon grup de col·legiats, encapçalats pel president de l’AGIA, Jordi Galobardas, han iniciat la jornada a primera hora del migdia, realitzant, com en edicions anteriors, una activitat lúdic-cultural. En aquesta ocasió, l’innovador videomapping de l’església romànica de Santa Coloma ha estat la visita escollida, activitat amb què tots els col·legiats han pogut descobrir, d’una forma molt sorprenent, les pintures murals pintades durant el segle XII a l’absis i al frontal de l’església.

La projecció de l’AGIA a l’exterior, un dels reptes de futur

Just abans d’iniciar el dinar de germanor, el president de l’AGIA, Jordi Galobardas, acompanyat del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha dirigit unes paraules a tots els assistents, fent un breu repàs a l’actualitat del sector i a totes les tasques realitzades des del col·legi en el darrer any. En aquest sentit, Galobardas ha destacat tota la feina feta en clau internacional, posant especial èmfasi en el 68è Congrés Internacional de la FIABCI, celebrat a Andorra, així com en l’acord signat amb la National Association of Realtors (NAR) dels Estats Units.

projeccio AGIA exterior

En relació a l’acord amb la NAR, associació amb més d’un milió de realtors i 100 anys d’experiència, Galobardas ha recalcat que “ens servirà molt en un futur, ja que poden sorgir col·laboracions molt interessants des de tots els punts de vista”. A més, Galobardas també ha valorat molt positivament l’acord en matèria d’homologació internacional, recordant a tots els col·legiats que “tenim l’oportunitat de ser agents NAR i posicionar a Andorra a l’exterior”.

La formació, un altre element cabdal

Juntament amb l’activitat de l’AGIA en clau internacional, la formació del sector ha estat un altre dels punts tractats per Galobardas. En aquest sentit, el president de l’AGIA ha avançat que des del col·legi s’està treballant amb la Universitat d’Andorra (UdA) perquè sigui aquesta institució educativa l’encarregada d’expedir el títol que acredita a una persona com agent immobiliari. Una mesura que tal com ha indicat Galobardas, “ja s’està estudiant amb el Ministeri d’Educació i es preveu aplicar en un futur” i, a més, “donarà més rellevància i prestigi a la professió”.

Pel que fa a la formació en la prevenció de blanqueig de capitals, Galobardas ha remarcat que “ens hem d’anar posant al dia el més aviat possible” i, en aquest sentit, ha recordat, tant als col·legiats com a tots els professionals que treballen en el sector immobiliari, la importància realitzar el la formació que ofereix el col·legi en aquesta matèria.

L’estudi sobre el sector immobiliari “continua avançant tot i les dificultats”

Un dels últims aspectes tractats per Galobardas ha estat l’evolució de l’estudi sobre el sector immobiliari. Així, el president de l’AGIA ha explicat que l’estudi continua avançant, “no sense dificultats”, i ha remarcat que un cop finalitzat serà un estudi molt important no només per als agents immobiliaris, sinó també per impulsar la promoció exterior. En aquest sentit, Galobardas ja detallat que una persona que vol invertir “necessita saber que està passant al país, quins són els preus de mercat reals i les condicions de contractació”. A més, ha recordat que l’objectiu és crear “un estudi de referència i no un estudi d’una sola vegada” i, per tant, “les estadístiques i xifres s’aniran actualitzant cada any”.

Saboya reconeix l’aposta del sector immobiliari per “la qualitat i l’exigència”

Per la seva banda, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha valorat molt positivament la tasca realitzada des del Col·legi, remarcant “el sentiment de treballar amb gent que ha entès l’oportunitat d’obertura cap en fora, la necessitat de competir i de comptar amb eines per estar més presents a escala internacional”.

Saboya ha reiterat que tant ell mateix, com el seu predecessor en el càrrec, Francesc Camps, han trobat en l’AGIA una entitat que sempre ha treballat per “convertir Andorra en un país ambiciós i obert a l’exterior” i amb la idea de “fomentar les millors pràctiques i ser cada cop més exigents”. Quant al compliment de les regulacions que afecten directament al sector, especialment les relacionades amb matèria de prevenció de blanqueig, Saboya ha reconegut que “el grau d’exigència que posem és fort”, però també ha assegurat que “sempre comptareu amb la possibilitat de dialogar per tal de veure de quines maneres es poden implementar millor totes les exigències”.

Font
AGIA Informa