Arteks i Ginjaume guanyen el concurs d’idees del nou Museu Nacional de l’Automòbil

Museu Nacional de l'Automòbil

El nou equipament cultural que se situarà a la plaça dels Arínsols i té un cost estimat d’11,5 milions d’euros

El projecte “Granit i Vidre” dels estudis d’arquitectura Arteks i Ginjaume i ha estat el guanyador del concurs d’idees per la redacció del projecte de construcció del Museu Nacional de l’Automòbil. Govern i el comú d’Encamp han lliurat aquesta tarda els premis del concurs als cinc millors projectes.

“Era molt important per a la parròquia que el Museu de l’Automòbil es conserves a Encamp i dignificar l’espai dedicat als automòbils del país”, ha destacat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres.

La integració amb l’entorn, el fet de combinar la pedra i el granit com a l’edifici del comú i el disseny sala d’exposició han estat els factors que han fet que aquest projecte sigui el seleccionat. Amb el nou museu “es crearà un nou pol d’atracció” i revitalitzarà la zona, ha afirmat el cònsol major, Jordi Torres.

El passat mes de maig, el Govern i el Comú d’Encamp van signar un conveni de col·laboració per a la construcció del nou Museu Nacional de l’Automòbil.

L’equipament es construirà en una parcel·la de 1.904,77 m² a tocar de la plaça dels Arínsols i consistirà en un edifici de nova planta i una nova plaça pública comunal. L’estimació del cost del projecte és d’uns 11,5 milions d’euros i Govern preveu adjudicar la redacció del projecte abans que finalitzi l’any.

Font
Diari d'Andorra