El Museu Thyssen inaugura Femina Feminae

Museu Thyssen Femina Feminae

La pinacoteca ha fet l’acte oficial de la tercera exposició amb la presència del Copríncep Joan Enric Vives i la baronesa Carmen Thyssen

El Museu Thyssen inaugura “Femina Feminae” Alexandra Muratet

El Museu Carmen Thyssen Andorra ha donat el tret de sortida oficial a l’exposició “Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay”.

Un acte on el director del centre, Guillermo Cervera, ha fet una explicació de la mostra a la qual hi ha assistit el Copríncep Joan Enric Vives, la baronesa Carmen Thyssen, el síndic general, Vicenç Mateu, la subsíndica, Mònica Bonell, representants de Govern com el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el ministre de Turisme, Fracesc Camp, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, entre d’altres personalitats.

Així, la tercera mostra que ofereix el Thyssen mostra 28 obres, dues de les quals són escultures, on la dona és la protagonista. A través de la dona, des de la infància fins a l’edat adulta, permet conèixer els costums i els diferents trets de la figura femenina. Sense aquestes models, que van inspirar als pintors, no existirien moltes obres com La Gran Portuguesa de Robert Delaunay.

Font
Diari d'Andorra