La passarel·la entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall.

Passarel.la al carrer de la Vall

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha anunciat que es preveu que l’obra comenci a finals d’aquest mes i que estigui acabada abans de l’estiu

La passarel·la que connectarà la plaça del Poble amb el carrer de la Vall costarà 631.986 euros i es preveu que l’obra comenci a finals d’aquest mes i que estigui acabada abans de l’estiu, segons ha indicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en la roda de premsa de presentació. Torres ha assegurat que les tasques no afectaran el trànsit de la via afectada, tot i que es preveuen talls puntuals a l’entrada del pàrquing del Consell General pel trasllat de la maquinària d’obra, encarregada de realitzar els fonaments del pont.

La redacció del projecte l’ha realitzada el despatx Suport Enginyers Consultors S.A per un import de 58.250 euros amb la col·laboració de l’enginyeria, Carlos Fernández Casado, SA. La realització de la passarel·la respon al conveni signat el 17 de febrer del 2010 entre el Consell General, el Govern i el Comú d’Andorra la Vella, en el qual Govern assumia íntegrament les despeses de construcció.

A l’acte també ha estat present el Síndic General, Vicenç Mateu, que ha explicat que la passarel·la “s’alinea amb el projecte d’arranjaments i millora dels entorns del Consell General“. Per la seva banda, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que aquesta obra “a més de crear una nova via de comunicació per a vianants amb el barri antic de la capital, esdevindrà un punt més d’atracció en aquesta zona”.

El pas elevat, d’ús exclusiu per a vianants, tindrà una longitud de 29,5 metres i una amplada de 4 metres. Serà una estructura metàl·lica tancada, realitzada en acer d’alta resistència de secció variable. L’estructura es recolzarà en una columna central de secció variable fonamentada en un base de formigó ancorada al terreny. L’acabat superior està previst amb material de resina epoxi antilliscant.

Una de les peculiaritats de la infraestructura és que incorporarà un mirador amb vistes laterals i amb vidre trepitjable a terra. Les baranes laterals seran de vidre laminat i seguiran el mateix disseny que l’existent a la plaça del Poble. La passarel·la incorporarà també enllumenat públic i ornamental.

Font
Diari d'Andorra