La capital convoca un concurs per a una remodelació global del centre

Carrer Dr Vilanova Andorra la Vella

El pla preveu arranjar la zona que engloba de l’antiga plaça de braus a la plaça Benlloch

El carrer Doctor Vilanova serà el primer tram que s’arreglarà.

El comú d’Andorra la Vella ha seguit les recomanacions dels arquitectes i dels enginyers i ha publicat un concurs per fer un masterplan per arranjar la zona que va des de l’antiga plaça de braus fins a la plaça Benlloch, l’espai on la cònsol major, Conxita Marsol, volia fer “un projecte emblemàtic a l’entrada del centre històric”.

En concret, la corporació ha tret un edicte per seleccionar un model estratègic de desenvolupament de les zones del carrer Doctor Vilanova, Prada Casadet, plaça del Poble, plaça Príncep Benlloch i plaça Rebés, i les connexions amb el centre històric i el centre de la ciutat.

Segons indica l’edicte publicat al BOPA, les ofertes s’hauran de presentar abans de les 15.00 hores del 29 de març, al Departament de Secretaria General del Comú d’Andorra la Vella.

Aquest projecte ja va tenir una primera temptativa a finals de l’any passat quan es va publicar un edicte per fer un concurs d’idees i construir l’“entrada emblemàtica” però després de parlar amb els experts, el comú va decidir retirar-lo quan li van dir que seria molt complicat presentar una proposta per un projecte tan gran. Ara, la idea passa per elaborar aquest masterplan, que es podria desenvolupar per fases, tot i que faria sensació de continuïtat a la zona.

Des del comú asseguren que la de Doctor Vilanova serà la primera que es faci.

La degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA), Zaira Nadal, afirma que estan d’acord amb la iniciativa de crear un “pla general” però lamenta que el comú no s’hagi posat en contacte amb ells, tot i el seu oferiment.

“En aquella primera reunió els vam recomanar parar el projecte i definir-lo una mica més. Hi van estar d’acord i ens vam oferir a ajudar-los a redactar el nou plec de bases però ara no han comptat amb nosaltres”, comenta.

Des del punt de vista dels arquitectes, desenvolupar un “pla general és més realista que aquell macroprojecte que volien fer, ja que això és com un pla d’urbanisme que inclou un gran espai però que es pot desenvolupar a poc a poc”.

Per Nadal, la indefinició en el primer projecte va ser clau per aturar-lo, però reconeix que és una pràctica habitual de les institucions “que ens demanen fer concursos d’idees lliures, sense orientació econòmica, però que ens penalitza a l’hora de valorar-los”, per això “demanem que ens donin una guia de construcció on hi hagi un preu al qual adaptar-nos perquè projectes originals i barats, no sempre pot ser”.

Font
Diari d'Andorra