Aeroport de la Seu d’Urgell

Aeroport Andorra-Pirineus

L’aeroport de la Seu d’Urgell, per primavera
Les proves per emprar el sistema GPS les farà a la tardor una empresa suïssa amb experiència en orografies similars

Àngel Ros diu que l’aeroport d’Andorra-La Seu estarà operatiu a la primavera

L’ambaixador d’Espanya es mostra optimista en referència als terminis i creu que no hi hauran més retards. L’ambaixador espanyol, Àngel Ros, considera que implementar aquest tipus d’infraestructures significa facilitar el moviment de persones per la zona i aquesta és una molt bona notícia.

“L’aeroport de la Seu és una infraestructura molt profitosa per a Andorra i per a la mateixa Seu, que obtindrà una via de comunicació important”.

Ros va destacar la importància del Principat per a la creació i la millora de l’aeroport i va posar en relleu el gran múscul econòmic que suposa el país per a la zona.

“Cal dir que sense la capacitat de creació d’activitat econòmica que té Andorra, no tindria sentit la instal·lació.

És bo per al país perquè tindrà una nova via d’accés aeroportuària i una nova forma d’entrada i a la vegada també és bona per al Pirineu perquè sense la massa d’influència que aporta Andorra no es justificaria un aeroport pirinenc”.

AESA, l’empresa de l’estat espanyol que regula la seguretat aeroportuària, va decidir externalitzar l’anàlisi de seguretat a una empresa suïssa després d’un primer estudi de la zona.

Tot, segons va dir Ros, per motius de seguretat: “El ministeri de foment està prioritzant la seguretat i des d’aquest punt de vista, no havent-hi a Espanya cap aeroport amb la tecnologia de seguretat GPS, crec que és una bona idea que hagin demanat ajuda a una consultoria de Suïssa, que és un país amb una orografia similar a la de l’Alt Urgell i que fa servir aquest tipus de mètode de seguretat”.

Un cop presa la decisió d’externalitzar l’anàlisi de seguretat, Espanya calcula que l’aeroport podrà rebre vols comercials a inicis del 2020: “Els informes suïssos requereixen proves reals i no amb simulacions com estàvem fent fins ara, així que aquestes proves es faran aquesta tardor. A l’espera que tot funcioni com està previst, l’aeroport estaria en condicions de començar a operar la primavera vinent.

La part més complexa, després de l’homologació de la infraestructura, serà la de portar grans companyies per operar des de la Seu d’Urgell, però per a l’ambaixador, això no hauria de ser cap inconvenient.

“A nivell comercial no crec que hi hagi cap problema per trobar operadors i companyies que vulguin viatjar a Andorra. L’atractiu turístic hi és i l’econòmic, també”, va recalcar.

Font
Diari d'Andorra