La integració a Internet del cadastre amb els plans viari i urbanístic ha costat tres milions

Alís indica que els propietaris podran veure

El comú d’Encamp ha presentat aquest dimarts la integració del cadastre amb el plans d’urbanisme i viari a Internet. 

El cònsol major, Miquel Alís, ha indicat que la corporació encampadana ha estat la primera en aprovar de forma definitiva el primer registre modern de cadastre d’Andorra i que aquest pas du el projecte del cadastre d’Encamp un pas més enllà.

La plataforma ha costat tres milions d’euros i, segons ha assegurat Alís, el guany “que tindrà per a tothom no té preu”. El cònsol ha explicat que normalment es realitza el cadastre el pla viari i el d’urbanisme. Com que a Encamp es va fer de forma “diversa”, la nova tecnologia permetrà que els propietaris puguin veure “des de casa” en què els afecta el pla d’urbanisme a les seves parcel·les. 

La tecnologia està oberta a tots els ciutadans a la pàgina web del comú i segons ha explicat el cònsol major l’eina serà molt útil sobretot per les persones que exerceixen professions liberals com arquitectes o enginyers que a més d’utilitzar les eines del cadastre podran veure el nom, els límits i les superfícies de les unitats d’actuació, la qualificació del sòl, el pla viari i la superfície de les parcel·les dins de les unitats d’actuació. Els internautes també podran consultar la normativa del Poupe i les eines del cadastre. 

El cap del Departament d’administració, Miquel Alis Soulé, ha comunicat que aquesta eina no disposa de dades jurídiques personals però que l’eina disposa de les referències cadastrals i la persona que ho desitgi podrà anar al comú a consultar-ne la propietat.

 

Fuente:

Diari d’Andorra