Oberta una nova convocatòria per sol·licitar subvencions pels pisos de lloguer

En algunes situacions de dificultats econòmiques es podrà allargar el termini de retorn dels crèdits

 El Govern ha obert la convocatòria per atorgar les subvencions periòdiques a l’habitatge de lloguer per a l’exercici 2011. Per aquesta convocatòria s’ha introduït una modificació en l’apartat Devolució dels crèdits per tal que en situacions de dificultats econòmiques puntuals es pugui allargar el termini de retorn dels crèdits, establir una carència o bé una combinació dels dos, després d’un procés de renegociació.

Actualment, l’import del préstec s’ha de retornar en el termini màxim de trenta mesos i es pot optar per establir un període de carència per a l’inici del retorn de fins a dotze mesos.

El Govern ha reservat 97.333,09 euros per mes (fins a un import màxim d’1,167 milions d’euros l’any) a les subvencions periòdiques a l’habitatge de lloguer, incloent una reserva de l’1,5% per a sol·licituds que de manera excepcional es puguin presentar fora de termini.

El 30 de març del 2005 es va aprovar el primer Reglament d’ajuts a l’habitatge de lloguer, que posa en funcionament dos tipus d’ajuts destinats a millorar les condicions d’accés i manteniment dels habitatges de lloguer a les llars amb situacions econòmiques més vulnerables: les subvencions periòdiques a l’habitatge de lloguer i els crèdits a l’emancipació, aquests últims destinats exclusivament als joves. En la convocatòria del 2009 es van crear els crèdits per accedir a un habitatge de lloguer, que han permès respondre a la necessitat de famílies que tenen dificultats econòmiques per signar un nou contracte de lloguer.

La convocatòria per a les subvencions periòdiques a l’habitatge de lloguer estarà oberta des d’aquest dimecres i fins divendres 15 de juliol. Pel que fa a l’obertura de la convocatòria pels crèdits a l’emancipació i pels crèdits per accedir a un habitatge de lloguer, aquesta es posposarà fins l’1 de setembre 2011, ja que l’actual convocatòria resta oberta fins el pròxim 31 d’agost.

Fuente:

Diari d’Andorra