El Govern suavitza les condicions per retornar els crèdits per a l’habitatge

Els beneficiaris que passin per dificultats econòmiques podran renegociar la devolució

 El Govern obre avui la convocatòria per atorgar les subvencions periòdiques a l’habitatge de lloguer. Els interessats a beneficiar-se de la prestació podran presentar la sol·licitud a partir d’avui i fins al 15 de juliol.

Quant a l’altra fórmula d’ajut a l’habitatge, la dels crèdits tous per als joves que s’emancipin i per a les famílies que hagin de fer front al pagament de la fiança, la nova convocatòria serà efectiva a partir de l’1 de setembre, ja que l’actual encara serà vigent fins al 31 d’agost. Justament aquesta darrera és la que presenta novetats. El Govern va informar que s’ha incorporat una modificació en l’apartat en què es recullen les condicions de devolució dels préstecs per ajudar les persones que pateixin situacions econòmiques complicades. 

Els beneficiaris dels crèdits a interès zero impulsats per l’administració podran renegociar la devolució dels diners i ampliar el termini de retorn dels diners, pactar un període de carència o bé combinar totes dues coses. Fins ara, la normativa recollia que el préstec s’havia de retornar en un termini màxim de trenta mesos i que es podia gaudir d’una carència de dotze mesos abans d’iniciar la devolució de la quantia prestada. 

Subvencions al lloguer

L’executiu ha reservat 97.333 euros mensuals per fer front al pagament de les subvencions al lloguer, la prestació que s’atorga a persones o famílies en situació de precarietat i que es concedeix per un màxim de dotze mesos (renovables). En el mateix comunicat de premsa s’explicitava que s’ha previst un import màxim anual d’1,16 milions, que inclou un 1,5% de reserva per a aquelles sol·licituds que es puguin presentar fora de termini. 

De la convocatòria de subvencions que ara s’esgota se n’han beneficiat unes sis-centes persones i l’executiu socialdemòcrata va denegar unes dues-centes sol·licituds que no complien els requisits. Les condicions d’accés (que es mantenen) es van fer més exigents. Per exemple, no hi podien accedir persones soles que visquessin en un pis amb un lloguer superior als 600 euros.

Fuente:

Diari d’Andorra